Hieronnan hyödyt

Hieronnan hyödyt2019-05-02T14:06:15+00:00

Miksi hieronta on hyväksi hevoselle?

Klassinen hieronta on hyvä tuki aktiiviselle liikkeelle osana lihashuoltoa. Lihaksen ollessa kireä ja lyhyt, se ei pysty tuottamaan voimaa. Hieronta rentouttaa hevosen kireitä lihaksia, parantaa verenkiertoa, poistaa kuona-aineita sekä lisää aineenvaihduntaa. Tämä kaikki vaikuttaa positiivisesti hevosen suorituskykyyn niin fyysisesti kuin psyykkisesti.

Ennen kaikkea hieronta toimii parhaiten ennaltaehkäisynä vammoille ja rasituksille. Silloin terveet kudokset autetaan kestämään rasitusta, lihasten palautuminen nopeutuu ja aineenvaihdunta sekä verenkierto pysyvät vilkkaana.

Hierontaa voidaan käyttää myös vammojen jälkihoitona.

Parhaimman lopputuloksen varmistamiseksi haastattelen aina hevosen tai ponin omistajan / valmentajan / hoitajan.

Milloin ja kuinka usein hevosta tulee hieroa?

Kokonaisvaltaiseen jännitykseen suosittelen pitkäkestoista kokohierontaa muutaman viikon välein. Lihasten kunnon ylläpitämiseksi kuukausittainen hieronta usein riittää. Suhtaudun hierottaviin hevosiin aina yksilöllisesti, haastattelen omistajaa ja huomioin hevosen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin.

Akuuttiin pienen alueen vaivaan saattaa riittää kertakäsittely, mutta tämä on hyvin yksilöllistä. Arvioin tilanteen ja tarpeen aina yhdessä omistajan kanssa.

Asiakkaani saavat aina joko suullisen tai kirjallisen hoitoraportin jokaisesta hierontakerrasta sekä ohjeet treeniin ja esim. itsenäiseen hevosen venyttelyyn.